Η Τουρκία μας επιτίθεται όταν είμαστε στα κάτω μας. Λέτε να το καθυστερήσει και άλλο ο σουλτάνος;Φώτο από ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ 
Το ερώτημα δεν είναι καν ρητορικό και μόνο αν θυμηθούμε τον  Ιούλιο του 1974 με την  Κυπριακή τραγωδία( προδοσία- πραξικόπημα). 

Ιούλιος 2018 η τραγωδία στο ΜΑΤΙ είναι κλαυθμός και κοπετός 
Λίγους μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2018 δυτική πρεσβεία ενημερώνει τους υπηκόους της για διαχείριση φυσικής καταστροφής ή μείζονος κρίσης εν Ελλάδι ( υπόνοια ελληνοτουρκικής σύγκρουσης)  

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

« Υπόνοια της γαλλικής Πρεσβείας για ελληνοτουρκικό πόλεμο»  
Με βάση το e-mail που στάλθηκε σε Γάλλο κάτοικο Ελλάδας από την πρεσβεία της χώρας τους φαίνεται ότι οι Γάλλοι βλέπουν ελληνοτουρκική σύρραξη. 
Από ένα ένα email που έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Γάλλων υπηκόων που ζουν στην Ελλάδα και περιλαμβάνει το σχέδιο ασφαλείας που έχει εκπονήσει η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα σε περίπτωση μεγάλης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει κρίσης. 
Όπως αναφέρει το pronews.gr, είναι η πρώτη φορά που φθάνει στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία Γάλλων υπηκόων που ζουν στην Ελλάδα μια τέτοια αλληλογραφία καθώς στο παρελθόν είχαν σταλεί κάποια ανάλογα e-mails που αναφέρονταν ξεκάθαρα σε καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. 
Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται η ελληνική ιστοσελίδα η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα που φροντίζει και έχει πλάνα για όλους τους υπηκόους της μέσα και έξω από την επικράτεια ενώ το δίκτυο όλων των υπηρεσιών της είναι σε θέση να έχει υψηλού επιπέδου πληροφορίες. Μάλιστα, ο τρόπος που γίνεται πάντα η ενημέρωση είναι διακριτικός χωρίς να προκαλεί πανικό.  
Στα links που υπάρχουν στα e-mails αναφέρονται οι οδηγίες οι οποίες σε γενικές γραμμές αναφέρουν τα εξής : 
Το Προξενείο στην Αθήνα διαθέτει σχέδιο ασφάλειας για τη διευκόλυνση της διαχείρισης οποιασδήποτε κρίσης, συμπεριλαμβανομένης φυσικής καταστροφής, που επηρεάζει την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα.»  
09 Μαρ 2018 
Οι φωτιές έσβησαν και με το που μπήκε ο μήνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ οι τούρκοι πρωτομηνιά ξεσάλωσαν με 41 παραβιάσεις. 
Από τον Μάρτιο του 2018 είχαμε τόσες προειδοποιήσεις αλλά η σκληρή καθημερινότητα και ο όγκος των πληροφοριών δεν μπορεί να διαχειριστεί και μας πάνε τα γεγονότα αντί  να τα πάμε εμείς. 
« Κρίσιμοι οι επόμενοι …μήνες ( ειπώθηκε τον Μάρτιο) σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τ.Πάιατ, για αυξανόμενο κίνδυνο ελληνοτουρκικής σύρραξης γράφουν οι Αμερικανοί, τώρα προστέθηκαν και οι Γερμανοί οι οποίοι τονίζουν με νόημα: «Θα μπορούσε να γίνει ένας τέτοιος πόλεμος, αυτή τη στιγμή. Bέβαια περισσότερο τυχαία παρά από πρόθεση». 
Τις ς Ελληνοτουρκικές σχέσεις που έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο τους αναλύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. 
«Οι ούτως ή άλλως δύσκολες σχέσεις των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο, από τότε που ο Τούρκος πρόεδρος αναδομεί την Τουρκία σε ένα αυταρχικό κράτος και ασκεί μια επιθετική, επεκτατική εξωτερική πολιτική» τονίζει σε ανάλυσή της η γερμανική εφημερίδα για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.» 30 Μαρτίου 2018,  
https://www.pentapostagma.gr/2018/03/μετά-τους-αμερικανούς-και-οι-γερμανοί.htm 
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ οι τούρκοι  ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ αερο-αποβατικές δυνάμεις   
« Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu και του συνόλου του τουρκικού τύπου , σήμερα το πρωί  μετασταθμεύουν 45 επιθετικά ελικόπτερα  με πυραύλους αέρος εδάφους στην πόλη Ισπάρτα. 
Aιφνιδιαστικά η Άγκυρα έλαβε απόφαση μεταφοράς της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης «για εκπαιδευτικούς σκοπούς» κάτι βέβαια που δεν πείθει κανέναν ενώ «βράζει» εδώ και καιρό η κυπριακή ΑΟΖ .»  https://www.pentapostagma.gr/2018/08/ 
ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ στις ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ του ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. 
Τελείωσαν οι γεωπολιτικές αναλύσεις και καθότι δεν υπάρχει ΦΩΣ από πουθενά, ΛΑΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ προσβλέπει ικετευτικά στο «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς» του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ 
«  Γεώργιος Γιάννου, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας  
Την άνοιξη του 1987 επισκέφθηκα τον γέροντα Παϊσιο στο κελλί του, στην Παναγούδα. Προβληματισμένος, τον ρώτησα αν θα γινόταν πόλεμος με την Τουρκία και μου είπε, ότι «όταν θα δούμε την Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία, και η Τουρκία να παίρνει την πρεσβεία της από την Αθήνα,
τότε θα πρέπει να πούμε «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…»
(Βιβλίο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994») 
Βιώνουμε τους ισχυρούς γεωπολιτικούς μετασεισμούς από τις κόντρες ΗΠΑ- Τουρκίας και των υπολοίπων παικτών .Σε λίγο μπορεί να  πάρει το ενεργειακό ΑΙΓΑΙΟ και η Αν. Λεκάνη της Μεσογείου  φωτιά από άκρη σε άκρη. 
Και τότε μέχρι και οι αδιάφοροι θα φωνάζουν «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…» 
Όποιος συγκρουστεί με την Ελλάδα αυτήν την ώρα που την έριξαν στην σκάλα του κακού θα πάθει μεγάλη ζημιά. 
Η ΕΛΛΑΔΑ που αδίκησαν και θέλουν να την εξαφανίσουν δεν είναι μόνο  μια απλή υπόθεση εθνικής υπόστασης αλλά μια Παγκόσμια Πολιτισμική Έννοια φορτωμένη με αθάνατους πνευματικούς  σπόρους γνώσης, παράδοσης και ΖΩΗΣ πραγματικής , γι αυτό θα είναι και βαριά την ώρα της σύγκρουσης με τους Βαρβάρους. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια