Πτώση Mirage2000-5: Το Σάββατο η κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου

  • Ο αδικοχαμένος πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος
Το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που έχασε χθες τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του τύπου Mirage2000-5, κατέπεσε 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, θα πουν το Σάββατο, η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοι αλλά και ολόκληρη η πατρίδα καθώς ο άδικος χαμός του έχει συγκλονίσει.
Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί για τις 14:00, στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Μορφοβούνι Καρδίτσας.
Την ίδια ώρα με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τα παιδιά του 34χρονου σμηναγού.
Το Κοινοβούλιο υιοθέτησε τα παιδιά του πιλότου
«Η Βουλή θα προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος» αναφέρεται στο tweet από το Γρ. Τύπου του Κοινοβουλίου. Είχε προηγηθεί ανάλογη πρόταση του πρώην Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που ζήτησε να δοθεί τιμητική σύνταξη στη σύζυγο του Γιώργου Μπαλταδώρου και την «υιοθεσία» των παιδιών του από τη Βουλή. Η απόφαση βασίστηκε σε ανάλογη απόφαση που είχε λάβει η Ολομέλεια της Βουλής το 2010 επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου σύμφωνα με την οποία όλα τα παιδιά των πεσόντων, εν ώρα καθήκοντος, ανδρών, των ενόπλων δυνάμεων υιοθετούνται από τη Βουλή.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Βουλή αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων των παιδιών ως την ηλικία των 25 ετών.
Η απόφαση προβλέπει καταβολή 18.000 ευρώ κάθε χρόνο. Γενικά προβλέπεται ότι η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα, μέχρι την ενηλικίωσή τους, και εάν σπουδάσουν θα παραταθεί η οικονομική βοήθεια. Το ποσό αυτό έχει καθοριστεί στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, στις 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, στις 21.000 για τρία τέκνα και στις 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια