Χριστός Ανέστη!!!


7-4-2018 - Πρώτη Ανάσταση, δυναμίτες!

Άλλο ένα βίντεο από το τοπικό ραδιόφωνο-ιστότοπο Alithia FM του φίλου μου Νικόλα Μαμάκα. Δυναμίτες, κάψιμο του Ιούδα, ετοιμασία μουούρι, παραδοσιακά καλύμνικα live!H Kάλυμνος -τα έχουμε ξαναπεί εδώ στον Διόδοτο- είναι το τελευταίο Γαλατικό χωριό της Ελλάδος, για να χρησιμοποιήσουμε και ορολογία Asterix (LOL). Tί σημαίνει αυτό... Σημαίνει ότι ένα τόσο δα νησί, παρόλη την απώλεια περισσότερων των 6000 νέων στο εξωτερικό, λογω μνημονίων, εξακολουθεί να έχει τουλάχιστον 16000 κατοίκους, με τα 2/3 να είναι μαθητιώσα και ετοιμοπόλεμη νεολαία. Έχει το ρεκόρ πολυτεκνίας στην Ευρώπη και το "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" αποτελεί λάβαρο. Αποτελεί δε, φόβητρο και παρακολουθείται στενά από την Τουρκία. Στο νησί "δεν μπαίνει ούτε κουνούπι" όπως λέει χαρακτηριστικά και ο φίλος Νικόλας Μαμάκας στο παραπάνω βίντεο. Και εννοεί φυσικά εισβολή Τούρκων καθώς και λαθροεισβολή. Στο νησί οι Αλβανοί δεν ξεπερνούν τα 10 άτομα. Επίσης 6-7 είναι όλοι κι όλοι οι Ασιάτες που εργάζονται στο νησί εδώ και 15 χρόνια.
Όπως καταλαβαίνετε... αποτελεί έναν Παράδεισο για εμένα, με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, συν τις φυσικές της ομορφιές, την φιλοξενία, το πολύ καλό φαγητό και την φτηνή διαμονή. Συν επίσης τους φίλους που έχω αποκτήσει εδώ... μπλόγκερς, εθνοφύλακες, μουσικούς.


Στην παρακάτω φωτογραφία, ο Διόδοτος με φόντο το ύψωμα πάνω από το λιμάνι της Καλύμνου, όπου δεσπόζει η νέα ζωγραφιστή ελληνική σημαία 375 τ.μ. (στην φωτο επισημαίνεται η θέση της με κόκκινο βέλος):
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια