Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ!Ξεκινά από τις 10 Ιουλίου το ευλογημένο τριήμερο ουσιαστικών και ψυχοφελών εκδηλώσεων για τον Άγιο Παΐσιο, στην γραφική και γεμάτη φυσικές και πνευματικές ομορφιές Κόνιτσα, όπου
πέρασε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια ο μεγάλος σύγχρονος Γέροντας της Ορθοδοξίας!

Έτσι οι Εκδηλώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 10 - 7 - 2017 μ.Χ. με ξενάγηση στο πατρικό του σπίτι από εντεταλμένους κληρικούς, για όλους τους προσκυνητές που θα καταφθάσουν εκεί από τις 11.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα, συνεχίζονται κατόπιν με πεζοπορία στο ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας όπου θα γίνει Παράκληση και όπου του εμφανίστηκε ο ίδιος ο Χριστός και κλείνουν το βράδυ με πορεία προς το ξακουστό πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας και την Εκκλησία του Αγίου Αρσενίου, από το μονοπάτι του βάδιζε και ο Γέροντας!


Το πρωί της Τρίτης 11-7-2017 μ.Χ., οι προσκυνητές θα περάσουν το πέτρινο τοξωτό γεφύρι της χαράδρας του Αώου και θα μεταβούν με τα πόδια ως την Ιερά Μονή Στομίου, μια απόσταση 5 μόλις χιλιομέτρων, όπου μόνασε και αναμόρφωσε ο Άγιος Παΐσιος! Εκεί θα παρακολουθήσουν τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, θα Κοινωνήσουν όσοι έχουν Εξομολογηθεί και θα ξεναγηθούν κατόπιν στο Μοναστήρι, ακούγοντας και βλέποντας όλες τις γωνιές και το κελί του Γέροντα!
Το απόγευμα  7.00 με 8.30 θα γίνει ο Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Παΐσίου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. 
Θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της ιερής εικόνας του Οσίου Παΐσίου από τον Ναό προς την πατρική του οικία στην Κόνιτσα!

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 μ.Χ., ανήμερα της Εορτής, θα έχουμε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον παραπάνω Ναό, Δεξίωση στη Δημαρχείο, ομιλίες για τον Άγιο και προβολή ταινίας για τη ζωή του!

Παρακάτω το αναλυτικό Πρόγραμμα, σε ένα κάλεσμα ψυχικής ανάτασης και αναβάπτισης, στα ευλογημένα βήματα του Αγίου Γέροντος και σε ένα ταυτόχρονα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που αλλάζει τη διάθεση και διορθώνει την οπτική μιας ζωής, γεμάτης "παραδεισένιες" χαρές που δεν γευόμαστε πια, κλεισμένοι στον υλισμό, τα κινητά,  τις τσιμεντένιες πόλεις και τις κοσμοπολίτικες ακτές, που όμως δεν γεμίζουν, αλλά ξοδεύουν την ψυχή... Άλλωστε για το θείο γεμισμά της, "για να ζεσταθούν τα λάδια", "για να πάρει μπρος η μηχανή", αγωνιζόταν ο μεγάλος Αγιορείτης Άγιος, ο εκ Καππαδοκίας καταγόμενος και εν Κονίτση ανατρεφόμενος.

Την ευλογία του να έχουμε και τις συμβουλές του να τηρούμε, για να γεμίσει χαρά και Χάρη η ζωή μας!ingreece.org

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers