Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μειώστε την πίεση με φυσικούς τρόπουςΠροηγούμενες μελέτες είχαν διαπιστώσει ότι υπάρχει άρρηκτη σχέση μεταξύ καλίου και υψηλής πίεσης στον οργανισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το γονίδιο που ονομάζεται WNK1, ευθύνεται για τις επιδράσεις του καλίου στην υψηλή πίεση, καθώς όπως αναφέρουν, ο τρόπος με τον οποίο το κάλιο επεμβαίνει στη δράση του γονίδιου επηρεάζει την αρτηριακή πίεση.

Έτσι, σε μια νεότερη εργασία που διεξήχθη από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, πρόσθεσαν νέα ευρήματα σε αυτή τη σχέση.
Πάνω από 3.000 συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολογήθηκαν καθώς προσελάμβαναν καθημερινά μια καθορισμένη ποσότητα καλίου στη διατροφή τους και ταυτόχρονα οι ειδικοί μετρούσαν τη δραστηριότητα του γονιδίου WNK1, ώστε να διαπιστώσουν αν το συγκεκριμένο γονίδιο είναι τελικά υπεύθυνο για τη σχέση του καλίου με την αρτηριακή πίεση.
Τα αποτελέσματα της μελέτης των επιστημόνων του πανεπιστημίου του Τέξας στηρίζουν τα προηγούμενα ευρήματα και προσθέτουν νέα στοιχεία στις γνώσεις των ειδικών για τη σχέση καλίου και πίεσης.
Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, το κοινό καλό θα είναι να αυξάνει την ποσότητα καλίου στη διατροφή του μειώνοντας ταυτόχρονα την ποσότητα αλατιού, δηλαδή χλωριούχου νατρίου.
Ως εκ τούτου, μπανάνες, πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, και άλλα λαχανικά που είναι πλούσια σε κάλιο ενδείκνυνται για μεγαλύτερη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers