Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1.000 κατασχέσεις την ημέρα για χρέη στην εφορία -Ολα τα στοιχεία


Φωτογραφία: Ιntime News

Μία κατάσχεση ανά 28.000 ευρώ νέων οφειλών ήταν η απάντηση της ΑΑΔΕ στο κύμα των χρεών προς τις εφορίες.

Το εν λόγω κύμα «φούσκωσε» τον Μάιο κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ, φτάνοντας έτσι στα 4,748 δισ. ευρώ από την αρχή του χρόνου. Με το «βουνό» παλιών και νέων οφειλών να ξεπερνά, πλέον, τα 95 δισ. ευρώ (αν συνυπολογιστούν και τα χρέη στα τελωνεία, μιλάμε για πάνω από 100 δισ. ευρώ), οι κατασχέσεις εντείνονται και είναι ενδεικτικό ότι μόνο μέσα στον Μάιο έφτασαν περίπου στις 25.000, ενώ από την αρχή του χρόνου τα αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) υπολογίζονται σε περίπου 91.000. 
Η συνέχεια δεν θα είναι διαφορετική, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έξωθεν πίεση για ένταση του ρυθμού των κατασχέσεων ως και 50.000 τον μήνα, με στόχο να αντληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα, κυρίως από τη δεξαμενή οφειλών των τελευταίων 5 ετών, που θεωρούνται και οι εισπράξιμες, καθώς όσο πιο παλιά πάει το χρέος, τόσο μικραίνουν οι πιθανότητες είσπραξης. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι από τα 90,5 δισ. ευρώ των παλαιότερων οφειλών, τα περίπου 22 δισ. ευρώ είναι είτε χρέη ΔΕΚΟ είτε «φέσια» πτωχευμένων επιχειρήσεων. 
Εν όψει των δύσκολων μηνών, με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, η τάση αύξησης των χρεών στις εφορίες αναμένεται να ενισχυθεί, όπως δείχνει, άλλωστε, η εμπειρία των προηγούμενων ετών. Με δεδομένο, δε, ότι οι οφειλές αυξάνονται ενώ ο αριθμός των οφειλετών παραμένει σχεδόν ο ίδιος (λίγο πιο κάτω από 4 εκατομμύρια), είναι προφανές ότι όποιος αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία, δύσκολα, πλέον, σηκώνει κεφάλι. 

Ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον στοιχείο είναι, πάντως, ότι αν και η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλών φτάνει με το ζόρι στις 3.000, το πολύ 5.000 ευρώ, τα μισά περίπου από τα νέα χρέη (370 εκατ. ευρώ) του Μαΐου εγγράφηκαν στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης που παρακολουθεί τους μεγάλους οφειλέτες, δηλαδή όσους χρωστάνε πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.
Πόσα μπορεί να εισπράξει η ΑΑΔΕ από το stock παλιών και νέων οφειλών; Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία και τους υπολογισμούς των αρμόδιων υπηρεσιών, είναι ζήτημα αν μπορούν να φτάσουν στα ταμεία 16 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 8 δισ. ευρώ από τις εφορίες της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών και άλλα 4,9 δισ. ευρώ από τις ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πηγή: iefimerida.gr 

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers