Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πατάτες με τσίλι και τζίντζερ

Υλικά
2 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. γλυκού σπόροι µουστάρδας (σε µπαχαράδικα)
6 αποξηραµένα φύλλα κάρι (σε µπαχαράδικα)
1/2 κουτ. γλυκού κουρκουµάς, σε σκόνη
1 κοµµάτι τζίντζερ 2 εκ., σε ξύσµα
2 πράσινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκοµµένες
2 κρεµµύδια, σε µέτρια καρέ
500 γρ. πατάτες, κοµµένες σε κύβους 2 εκ.
1 κουτ. σούπας πουρές ταµάρινδου (µόνο σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα, αντικαθιστούµε µε 1 κουτ. σούπας χυµό λάιµ, στον οποίο έχουµε διαλύσει 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη)

αλάτι
Διαδικασία
Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα µεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας, σκεπάζουµε και, όταν αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι, προσθέτουµε τα φύλλα κάρι, τον κουρκουµά, το τζίντζερ, τα τσίλι και το κρεµµύδι, και µαγειρεύουµε, χωρίς καπάκι, για 4-5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι.
Προσθέτουµε τις πατάτες και 250 ml νερό στο τηγάνι, αφήνουµε να πάρει βράση, σκεπάζουµε, χαµηλώνουµε σε µέτρια φωτιά και µαγειρεύουµε µέχρι οι πατάτες να µαλακώσουν και σχεδόν να ανοίξουν.
Αν έχει µείνει υγρό στο τηγάνι, ξεσκεπάζουµε και σιγοβράζουµε µέχρι να εξατµιστεί. Αν η πατάτα δεν έχει µαγειρευτεί και δεν έχει µείνει καθόλου υγρό, προσθέτουµε λίγο νερό ακόµα και συνεχίζουµε το µαγείρεµα. Προσθέτουµε τον ταµάρινδο και αλατίζουµε.
Πηγή: gastronomos.gr  http://www.diakonima.gr

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers