Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο… ΕΡΝΤΟΓΑΝ ;
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η κρίση του Κατάρ έχει στόχο εκτός από το πλουσιότερο κρατίδιο του Περσικού Κόλπου και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταιγίπ Ερντογάν, που είναι και ο μεγαλύτερος σύμμαχος του, αναφέρει σε ένα σημερινό αποκαλυπτικό άρθρο του ο αρθρογράφος της Χουριέτ, Akif Beki. Σημειωτέον ότι πρόσφατα ο Ερντογάν έχει υπογράψει με το Κατάρ συμφωνία δημιουργίας τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο κρατίδιο, με επάνδρωση 600 Τούρκους στρατιώτες.

Είναι ξεκάθαρο πως η αιφνίδια κρίση που ξέσπασε στο Κατάρ έχει θορυβήσει με έντονο τρόπο την Άγκυρα και έκανε τον Ερντογάν να… χάσει τον ύπνο του, όπως αναφέρουν οι πολιτικοί παρατηρητές στην τουρκική πρωτεύουσα.
Όπως αναφέρεται, εκτυλίσσεται ένα μεγάλο σχέδιο εκκαθάρισης των ακραίων ισλαμιστικών κινημάτων της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι που θεωρούνται αδελφό κόμμα με τους ισλαμιστές του Ερντογάν. Επιπροσθέτως ο Τούρκος πρόεδρος με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του ήδη έχει δημιουργήσει πολλούς εχθρούς και στις δυο ακτές του Ατλαντικού.
Η επικράτηση του Σίσι στην Αίγυπτο και η άγρια καταδιώξει των Αδελφών Μουσουλμάνων που στηρίζονται και από το Κατάρ, έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στις σχέσεις Αιγύπτου – Τουρκίας ενώ δημιούργησε πρόβλημα και στις σχέσεις της Τουρκίας με τα κράτη του Περσικού Κόλπου και την Σαουδική Αραβία που είναι σύμμαχοι της Αιγύπτου.
Οι πληροφοριες κάνουν λόγο για ριζική ανατροπή πλέον όλου του σκηνικού της Μέσης Ανατολής, με πρώτη θυσία το Κατάρ και στη συνέχεια έπεται το φιλοισλαμικό καθεστώς του Ερντογάν.
Φυσικά η Τουρκία δεν είναι Κατάρ και στην περίπτωση του Ερντογάν και με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία μετά το αποτυχόν πραξικόπημα, αυτό θα σημάνει την έκρηξη τεράστιας φωτιάς που θα συμπαρασύρει όλη την περιοχή με επικίνδυνες διεθνείς προεκτάσεις.
SIRADAKI HEDEF ERDOĞAN MI ? = Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος3
www.nikosxeiladakis.gr

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers