Πιτάκια με κινόα, φέτα και ελιές


Πιτάκια με κινόα, φέτα και ελιές

Αν δεν έχετε δοκιμάσει κινόα, σας προτείνω μια καλή συνταγή για να ξεκινήσετε. Πιτάκια-τηγανίτες στη στιγμή, για κυρίως πιάτο, νοστιμότατο.
Υλικά

  • 1 φλυτζάνι κινόα, βρασμένη
  • 50 γραμμάρια φέτα, ζουληγμένη με πιρούνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένες, μαύρες ελιές
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα, σαν να φτιάχνετε κεφτεδάκια
  • Αν είναι πολύ νερουλά τα υλικά, ρίξτε λίγο τριμμένο παξιμάδι
  • Υπάρχουν δύο τρόποι για τα πιτάκια σας: τηγανητά και ψητά
  • Για τηγανητά, ρίξτε λίγο λάδι στο τηγάνι και ψήστε τα 1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά
  • Αλλιώς, λαδώστε ένα λαδόχαρτο, τοποθετήστε τα πιτάκια και ψήστε τα για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς, στον φούρνο
  • Κάντε τα πιτάκια σας burger ή σάντουιτς αν θέλετε, αποφύγετε το πολύ λιπαρό κρέας


Πηγή:  iefimerida.gr 

0 σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ