Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3 ΩΡΕΣ ΑΓΙΑ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΛΕΝΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


Όλη η πορεία του Ιερού Σκυνώματος της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης από τη Βενετία ως τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα.
Στις στις 14:00 ώρα Ελλάδος (13:00 τοπική Βενετίας) 14-05, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του Ιερού Λειψάνου από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Η Τελετή πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στην συνέχεια ακολούθησε λιτανεία του Ιερού Λειψάνου από τους Ορθόδοξους κληρικούς στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου και στο Μεγάλο Κανάλι όπου η Ελληνική αποστολή επιβιβάστηκε σε πλοιάριο με προορισμό το αεροδρόμιο. Στην λιτανεία παιάνισε μια από τρεις παλαιότερες φιλαρμονικές μπάντες της Βενετίας.

Τελετή παράδοσης του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης στην Εκκλησία της ΕλλάδοςΣτις 18:30 (14-05) στην Ιερά Οδό μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω θα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου από τον Ιερό Κλήρο και το λαό. Από το σημείο αυτό θα ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή η οποία είχε προορισμό τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου θα φιλοξενηθεί το Ιερό Λείψανο.
Στη λιτανευτική πομπή θα συμμετείχαν ένοπλα αγήματα των ΕΔ, φιλαρμονικές μπάντες, νέες και νέοι με παραδοσιακές ενδυμασίας και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Η λιτανευτική πομπή «περπάτησε» απόσταση περίπου 1.200 μέτρων και εν συνεχεία εισήλθε στον Ιερό Ναό όπου ετελέσθει επίσημη Δοξολογία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η Υποδοχή της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα


https://www.ekklisiaonline.gr

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers