Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ασυνήθιστο, για τις ημέρες που ζούμε!Προ ημέρων, επισκέφθηκε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου – όπου εφημερεύει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» – μία κυρία της τρίτης ηλικίας και ζητούσε επίμονα τον εκπρόσωπο του Συλλόγου μας.

Ο Ιερεύς, μόλις αντίκρισε την εν λόγω κυρία, σκέφθηκε πως η γριούλα με τα τριμμένα και παλιά ενδύματα και το μπαστουνάκι της θα ήθελε κάποια οικονομική βοήθεια, όπως άλλωστε συμβαίνει πολλές φορές τη μέρα. Κι όμως διαψεύστηκε στη συνέχεια….
Ας παρακολουθήσουμε την κουβέντα τους:
-Πάτερ, θα ήθελα να σας μιλήσω για λίγο.
-Ευχαρίστως.
-Όχι εδώ που μας βλέπουν, αλλά στο γραφείο.
…………………………………………………………………
-Πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω;
-Δεν θέλω τίποτε ιδιαίτερο από σας. Απλά επιθυμώ να καταθέσω για τον «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ» λίγα χρήματα που τελικά δεν είναι δικά μου.
-Δεν σας καταλαβαίνω…
-Ακούστε τι έγινε. Σήμερα το πρωί βγαίνοντας από το φτωχικό μου είδα στο δρόμο κάποια χρήματα. Τα πήρα στα χέρια μου και τα έβαλα στο πορτοφόλι μου και ήλθα για να σας τα δώσω. Εσείς ξέρετε πως θα τα διαθέσετε. Δεν είναι δικά μου…
-Μα, αφού τα βρήκατε στο δρόμο και δεν γνωρίζετε τον άνθρωπο που τα έχασε…είναι δικά σας. Είστε φτωχή γυναίκα και τα χρειάζεστε….
-Όχι, πάτερ μου… Αυτά δεν ανήκουν σε μένα, αλλά στους φτωχούς…
Ανοίγει το φθαρμένο πορτοφολάκι της και το αδειάζει πάνω στο γραφείο. Ήταν ένα χαρτονόμισμα των 50,00 Ε, ένα άλλο των 5,00 Ε και πολλά κέρματα. Σύνολο: 69,50 Ε
Ίσως, να μην τα βρήκε στο δρόμο, αλλά να ήταν η ελεημοσύνη της…. Ο Θεός το γνωρίζει…
Μην ψάχνετε να βρείτε πρότυπα ελεήμονος ανθρώπου στους έχοντες και κατέχοντες, αλλά σε κάποιους «άσημους κατά κόσμον ανθρώπους» που υπερβαίνουν τον εαυτό τους και προσφέρουν στους άλλους φτωχούς από το υστέρημά τους.
π. Υάκινθος
πηγή: estavromenos

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers