Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η διέλευση Βρετανικής Φρεγάτας έμπροσθεν της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ γίνεται ειρωνεία για τους Ρώσους και δείχνει τι έρχεται αύριο στα ΣΤΕΝΑ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλα αυτά φυσικά έχουν την σιωπηλή ανοχή του νέου σουλτάνου που αποδείχτηκε «μανούλα» στις διαπραγματεύσεις του παρασκηνίου και γνωρίζει να παίζει σε πολλά ταμπλό, αναδεικνύοντας την αξία του γεωπολιτικού και στρατηγικού  πλεονεκτήματος των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου.
«Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το άρθρο της ηλεκτρονικής  έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας DailyMailτο οποίο σε καθαρά ψυχροπολεμικό κλίμα ειρωνεύεται τον Ρώσο πρόεδρο Βάντιμιρ Πούτιν.
Πιο συγκεκριμένα η βρετανική εφημερίδα και με την ευκαιρία του διάπλου στο Βόσπορο  της βρετανικής  φρεγάτας HMS Daring του πιο ισχυρού σκάφους του βρετανικού Στόλου κλάσης Type 45 το οποίο κατευθύνεται στην Μαύρη Θάλασσα αναφέρει:
HMS Daring transits Bosphorus

Θέλουμε δεν το  θέλουμε το επόμενο διάστημα φαίνεται να  ανοίγει το μεγαλύτερο γεωστρατηγικό ζήτημα  που θα ταλαιπωρήσει  την ανθρωπότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα συνίσταται στο ερώτημα ;
Τις άρξει την Στενών;( δηλ. ποιος θα ελέγχει στα ΣΤΕΝΑ;)
Πίσω από τον ανωτέρω  ειρωνικό τίτλο  της εν λόγω εφημερίδας υφίσταται μια ολόκληρη γεωπολιτική κουλτούρα που αθόρυβα τόσα χρόνια έχει προδιαγράψει αυτό που έρχεται.
Και αυτό που έρχεται το βλέπουμε σήμερα εμείς οι Έλληνες στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ που κάποιοι αφήνουν τον σουλτάνο και την κουστωδία του να ξεσαλώνει με παραβιάσεις και άνομες διεκδικήσεις ,δίνοντας του όλα τα περιθώρια να εμπλέξει την εξαθλιωμένη από τα μνημόνια ΕΛΛΑΔΑ σε πολεμικές περιπέτειες.
Φυσικά αυτό και σύμφωνα με την συνθήκη του Μοντρέ θα δώσει το νομικό κάλυμμα στους Τούρκους να διαχειριστούν το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου προς όφελος τους, αποκλείοντας τους Ρώσους από τα στρατηγικά παιχνίδια που παίζονται αυτές τις κρίσιμες στιγμές στην Συρία-Ιρακ-Μεσοποταμία.
Πριν διετία και αρθρογραφώντας αναδεικνύαμε το γεγονός ότι τούρκοι και τοκογλύφοι πάντα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία θέλοντας να ξεσκίσουν την πατρίδα μας.
Και αυτό βλέπουμε να κάνουν.
Ως αμαρτωλοί άνθρωποι  μοιρολογούμε την Ελλάδα και τους εαυτούς μας  αλλά δεν πάει το μυαλό ότι θα ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ αυτή… και ότι τώρα γίνεται το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ  ΘΕΟΥ.
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers