Μοναστηριακός σιμιγδαλένιος χαλβάς

Νηστίσιμα


:

2 φλιτζάνια  χονδρό
1 φλιτζάνι λάδι
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι σταφιδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα καιμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.Ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα , ώσπου να δέσει.
Ρίχνουμε το σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τη φλούδα) στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο .
Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον φορμάρουμε.

0 σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ