Ρωσική σαλάτα, η αυθεντική

Δεν είναι ακριβώς ρωσική: απλώς ο βέλγος σεφ Lucien Olivier την σέρβιρε στο χλιδάτο εστιατόριο της Μόσχας, L'Ermitage, και την έκανε διάσημη. Είναι πιο γνωστή ως Oliver salad και σας δίνω την αυθεντική συνταγή.
Ρωσική σαλάτα, η αυθεντική

θεωρείται πλέον λίγο ντεμοντέ η ρωσική σαλάτα, αλλά παραμένει μια σταθερή αξία για το τραπέζι σας, αν επιλέξετε σωστά προϊόντα. Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για ψάρι ή κρέας.
Υλικά
  • 2 πατάτες, βρασμένες, ξεφλουδισμένες
  • 2 καρότα, βρασμένα, ξεφλουδισμένα
  • 2-3 μεγάλα αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι αρακά, κατεψυγμένο, ελαφρά βρασμένο
  • 2 γεμάτες κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές γλυκού ξύδι
  • 2-3 αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάπαρη
  • Λίγο άνιθο ή μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βράστε τις πατάτες και τα καρότα μαζί, καθώς και τα 3 αυγά, σκληρά
  • Βράστε σε καυτό νερό τον αρακά, για 3 λεπτά
  • Καθαρίστε τις πατάτες και τα καρότα και κόψτε σε μικρούς κύβους
  • Σε ένα μπολ βάλτε τις πατάτες και τα καρότα, το κρεμμύδι, τον αρακά, την μαγιονέζα, την κάπαρη, τη μουστάρδα, το τουρσί
  • Κόψτε και 2 αυγά σε κομμάτια, βάλτε τα στο μπολ, ανακατέψτε, δεν πειράζει αν σπάσουν λίγο
  • Δοκιμάστε και ελέγξτε αν χρειάζεται αλάτι -Ρίξτε πιπέρι
  • Βάλτε στο ψυγείο για αρκετή ώρα, πριν σερβίρετε
  • Βάλτε λίγο άνιθο ή μαϊντανό από πάνω
http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ