Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτό είναι το μυστικό για τέλειο, τραγανό ψωμί!

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού και ειδικά του τραγανού,τότε η παρακάτω συμβουλή θα σας εκπλήξει!
Για να γίνει η κόρα του ψωμιού μας τραγανή κατά την παρασκευή του, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι, να πασπαλίσετε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο ρυζάλευρο λίγο πριν από το ψήσιμο.

Συμβουλές για ένα τέλειο φουρνιστό ψωμί!
Στην παρασκευή ψωμιού κάθε υλικό παίζει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Είναι σημαντικό να τα βάλετε στις σωστές δοσολογίες ώστε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Συνιστάται να ζυγίζετε τα υλικά και να ακολουθείτε τις προτεινόμενες δοσολογίες. Ακόμα και η σειρά και ο τρόπος με τον οποίο ενώνονται τα υλικά είναι πολύ σημαντικά: ρίχνετε πρώτα το υγρό, κατόπιν τα ξηρά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι) και στο τέλος κάνετε μια μικρή κοιλότητα πάνω στα ξηρά υλικά για να βάλετε τη μαγιά. Αυτή η τελευταία δε θα πρέπει να έρθει σε άμεση επαφή με το αλάτι ή τη ζάχαρη. Αυτό θα σας εξασφαλίζει ένα τραγανό, ομοιόμορφα ψημένο ψωμί, κάθε φορά.
Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να φτιάξετε το ζυμάρι, η άμεση μέθοδος και η έμμεση μέθοδος. Η άμεση μέθοδος προβλέπει την ενσωμάτωση την ίδια στιγμή όλων των υλικών. Η έμμεση μέθοδος αντιθέτως απαιτεί την προετοιμασία του προζυμιού για να φουσκώσει.
Η σχέση νερό-αλεύρι εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες: η ποσότητα γλουτένης που περιέχεται στα αλεύρια (περισσότερη γλουτένη – περισσότερο νερό), η υγρασία του περιβάλλοντος διατήρησης του αλευριού και η υγρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος.
Η θερμοκρασία της ζύμης παίζει σημαντικό ρόλο και γενικά συνιστάται να διατηρείται μεταξύ 25 και 30°C. Μια ζύμη πολύ ζεστή ή πολύ κρύα μπορεί να μπλοκάρει τη ζύμωση. Για να διατηρηθεί η σωστή θερμοκρασία συνιστάται η χρήση νερού περίπου 10°C το καλοκαίρι και 22°C το χειμώνα.
Πηγή:neadiatrofis.gr http://www.diakonima.gr

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers