Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοκκινιστό, το παραδοσιακό

Είναι ένα πλήρες πιάτο, οικογενειακό, το οποίο γίνεται εύκολα στην χύτρα ή σε μια καλή βαριά κατσαρόλα, αν διαθέτετε.
Κοκκινιστό, το παραδοσιακό
Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχαράκι τρυφερό, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 8 μέτριες πατάτες
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέ
  • 1 φύλλο δάφνης, 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Αλευρώστε ελαφριά τα κομμάτια κρέατος
  • Στην κατσαρόλα σας βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κρέας για 10 λεπτά
  • Κόψτε κρεμμύδι και σκόρδο χοντρά, τις πατάτες και τα καρότα σε μεγάλους κύβους
  • Προσθέστε τα όλα στην κατσαρόλα και ροδίστε άλλα 5 λεπτά
  • Ρίξτε το κρασί, 3 ποτήρια ζεστό νερό και την ντομάτα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά
  • Αν έχετε επιλέξει την βαριά χύτρα, σκεπάστε το φαγητό και αφήστε το να βράσει για 1,5 ώρα
  • Αν έχετε επιλέξει χύτρα ταχύτητας, βράστε το κρέας για 40 λεπτά, μόνο του
  • Στο μεταξύ ροδίστε τα καρότα και τις πατάτες ξεχωριστά σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα στη χύτρα για 20 λεπτά πριν το τέλος

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers