Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τηγανίτες με κολοκύθι και σκόρδο

Να μια καταπληκτική λύση για να συνοδεύσετε πιάτα με κρεατικά! Τρώγονται, ωστόσο, και ως κυρίως πιάτο, με μια σαλάτα.
Τηγανίτες με κολοκύθι και σκόρδο

Υλικά
  • 3-4 κολοκυθάκια
  • Λίγο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το αλάτι, τους 2 κρόκους, 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Προσθέστε σιγά σιγά το νερό για να γίνει υγρή ζύμη
  • Κάντε μαρέγκα τα δύο ασπράδια και προσθέστε στη ζύμη απαλά -Αφήστε την στην άκρη
  • Τρίψτε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, όχι στο πολύ λεπτό
  • Βάλτε τα κολοκυθάκια σε μπολ, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατέψτε καλά
  • Οταν έρθει η στιγμή να τηγανίσετε, διώξτε τα πολλά υγρά από το μείγμα με τα κολοκυθάκια, στίψτε τα, αν δείτε ότι είναι πολύ υγρά
  • Βάλτε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί, και με ένα κουτάλι δώστε μορφή στις τηγανίτες σας, τηγανίστε τις 3-4 λεπτά
  • Πρέπει να σερβιριστούν ζεστές, ρίξτε λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα από πάνω
Μπορείτε να κάνετε τις τηγανίτες χοντρές αλλά και πιο λεπτές, όπως αυτές:

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers