Φασολάδα η ελληνική

Η φασολάδα θεωρείται το εθνικό φαγητό των Ελλήνων και μια από τις πιο παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Τη φτιάχνουμε λοιπόν με φασόλια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και τη συνοδεύουμε κατά βούληση με ρέγκα, ελιές, φέτα ή 1 ξερό κρεμμύδι σε φετούλες.
TETARTH--fasolada

Υλικά

  • 500γρ. "φασόλια μέτρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα, σε ροδέλες
  • 1-2 γεμάτες κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Βάζετε τα φασόλια σε ένα ευρύχωρο μπολ με νερό και τα αφήνετε να μουσκέψουν όλο το βράδυ. Την επομένη χύνετε το νερό, τα ξεπλένετε και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να πάρουν 2-3 βράσεις.

Αμέσως μετά χύνετε το νερό και τα γυρίζετε πάλι στην κατσαρόλα γεμίζοντάς την κατσαρόλα ξανά με νερό μέχρι τη μέση περίπου. Βράζετε τα φασόλια μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα καρότα.

Αφού βράσουν καλά τα φασόλια ρίχνετε τη ντομάτα, το σέλινο, την πιπεριά, αλατοπίπερο, την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να πήξει και να χυλώσει όμορφα η φασολάδα. Τη σερβίρετε σε βαθιά πιάτα πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με επιπλέον ψιλοκομμένο σέλινο.

0 σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ