Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η απόφαση της μη έκδοσης των 8 μας φέρνει στην μνήμη την ημέρα Αγιοκατάταξης του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.

Γράφει ο  Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όσοι γίνονται προσκυνητές στο Περιβόλι της Παναγιάς μας στην Αθωνική Πολιτεία, η καθημερινότητα τους τρέχει σε δυο χωροχρόνους δηλ. κινούνται ημερολογιακά ανάμεσα στο Αγιορείτικο Εορτολόγιο που υπολείπεται δεκατρείς μέρες σε σχέση με το εορτολόγιο της Εκκλησίας μας.

Πολλές φορές οι προσκυνητές ταυτίζουν τις ημερομηνίες και τις εορτές τουςκαθότι όλα κινούνται προς ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ.
Ένας φίλος ιστολόγος βρέθηκε στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ .
Και παρακολουθούσε τα γεγονότα και τις εξελίξεις μετά την απόφαση της μη έκδοσης των 8 τούρκων αξιωματικών.
Στο κινητό με το οποίο διάβαζε τις εξελίξεις η  ημερομηνία έγγραφε 26 Ιανουαρίου αλλά στο Περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ η ημεροχρονολογία ήταν 13 Ιανουάριου.
Διαβάζοντας την παρακάτω  πρόρρηση του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που αναρτήθηκε εκείνη την ημέρα στα ιστολόγια  και συνδυάστηκε με την διπλωματική εμπλοκή με την τουρκία εξ αιτίας της μη έκδοσης των 8  τούρκωναξιωματικών που αποβιβάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη της Δυτ. Θράκης μετά το πραξικόπημα που έγινε στην γειτονική χώρα  , σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ μας  ότι: 
 «Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη».
« Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.» 
«Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.»
«Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».
Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»
«Όχι!», μου λέει. «Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…» hggiken


Το μυαλό και η ψυχή του  φίλου μπορεί να  βίωνε την  Αγιορείτικη ημερομηνία της 13 Ιανουαρίου  αλλά αυτή σαν ημερομηνία στο νέοημερολόγιο συνέπιπτε με την ημέρα Μνήμης της Αγιοκάταξης του Οσίου Παισίου από την Εκκλησία μας  που ήταν η ημέρα της 13 Ιανουαρίου του 2015.
Αυτόματα μου μετέφερε αυτή την σκέψη του  συγκινημένος και εγώ του απάντησα..
«Οψόμεθα εις Φιλίππους»  που αυτολεξεί σημαίνει ότι σύντομα θα λογαριαστούμε με τους γείτονες, όσο καιρό φυσικά θα είναι ακόμα   ¨καλοί¨γείτονες μας.
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers