Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια στη Χίο: Πρόσφυγες έβαλαν φωτιές, κατέστρεψαν καταστήματα και αυτοκίνητα [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: politischios.gr

Πρωτόγνωρα σκηνικά για τα δεδομένα της Χίου εκτυλίχθηκαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Mαινόμενοι μετανάστες έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό της Σούδας, έριξαν βεγγαλικά στα γύρω σπίτια και στη συνέχεια έσπασαν αυτοκίνητα και καταστήματα περιμετρικά της δομής φιλοξενίας.
Σύμφωνα με τους περίοικους, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ, όταν ομάδα μεταναστών έσπασε κατάστημα βεγγαλικών της περιοχής παίρνοντας από μέσα μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων.
Στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στον καταυλισμό και ανάβοντάς τα άρχιζαν να τα πετούν στα γειτονικά σπίτια με τους περίοικους να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια.
Η συνέχεια δόθηκε εντός του καταυλισμού που λίγα λεπτά αργότερα παραδόθηκε στις φλόγες. Εξαιτίας της πυρκαγιάς το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού καταστράφηκε.
Όμως οι μετανάστες δεν έμειναν εκεί στην παρουσία των πρώτων κατοίκων που συγκεντρώθηκαν στον δρόμο αντέδρασαν με πετροπόλεμο με αποτέλεσμα να σπάσουν 4 αυτοκίνητα καθώς και καταστήματα της περιοχής.
Παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι μετανάστες δεν υποχωρούσαν για αρκετή ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στον καταυλισμό. Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός.
Δείτε εικόνες από τις καταστροφές
Πηγή: politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αναγνώστες

Google+ Followers