Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΣ

Διηγείται ο κύριος Αργύρης Μαλιδάκης, 91 ετών, κάτοικος Καλύμνου,
 το θαύμα που έζησε σαν αυτόπτης μάρτυρας στο μοναστήρι του Πανορμίτη της Σύμης κατά τη διάρκεια της εορτής του Αρχαγγέλου πριν 50 περίπου χρόνια:


Ετοιμάστηκα με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, για να
πάμε να προσκυνήσουμε τον Ταξιάρχη στη Σύμη για την γιορτή του από την Κάλυμνο, αλλά δεν υπήρχε μέσο. Το λιμεναρχείο μας ενημέρωσε ότι θα περνούσε ένα πλοίο, που μετέφερε ξύλα και μπετόβεργες για το μοναστήρι στη Σύμη και ότι αυτό μόνο θα μπορούσε να μας πάρει.

Επιβιβαστήκαμε στο πλοίο, στο οποίο επέβαινε ήδη μια γυναίκα με το τυφλό παιδί της, η οποία πήγαινε για προσκύνημα όπως και εμείς και έτσι γνωριστήκαμε στο ταξίδι.

Όταν φτάσαμε στον Πανορμίτη , υπήρχε πολύς κόσμος και ήταν δύσκολο να βρούμε μέρος να κοιμηθούμε. Τελικά βρήκαμε έναν κρέβατο  και βάλαμε τα παιδιά, μαζί και το τυφλό παιδί, να κοιμηθούν εκεί.

Κατά τα μεσάνυχτα ακούσαμε ότι είχε λειτουργία στον ναό και η μητέρα του παιδιού το σήκωσε λέγοντάς του:<< Πάμε παιδί μου να σε κάνει ο Άγιος καλά>>! Με αυτήν την αφορμή σηκωθήκαμε και εμείς και πήγαμε όλοι στη λειτουργία.

Πρώτα προσκύνησε το τυφλό παιδί με την μητέρα του την εικόνα του Αγίου  και μετά εμείς και έπειτα καθίσαμε, για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία. Μετά από 10 λεπτά το παιδί άρχισε ξαφνικά να κάνει κάτι απότομες και  περίεργες κινήσεις με τα χέρια και να φωνάζει: << Μαμά, μαμά, μαμά, μαμά, βλέπω>>! Το θαύμα είχε γίνει!  Η μητέρα του τότε άρχισε να τραβάει τα μαλλιά της και να φωνάζει: <<Το παιδί μου βλέπει, το παιδί μου βλέπει , το παιδί μου βλέπει >>! 

Πήγε στην εικόνα του Πανορμίτη, την αγκάλιασε και μετά συνέχισε να φωνάζει και να πανηγυρίζει ! Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί,  σήκωσε το παιδί στα χέρια ( βλέπε φωτό) και πήγε μπροστά στην εικόνα και την φιλούσε! Μετά έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι, έβαλαν πάνω τον μικρό και τον γυρνούσαν!

Το νέο διαδόθηκε γρήγορα και ερχόντουσαν τις επόμενες ημέρες και από άλλα μέρη, για να δουν το παιδί, που θεραπεύτηκε και να προσκυνήσουν τον Μέγα Αρχάγγελο!

Σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 30 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ

Για αληθινό θαύμα έκαναν λόγο όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη. Ιερείς και πιστοί που έσπευδαν να τον ασπαστούν διαπίστωναν μια θαυμαστή ευλυγισία ακόμα και 30 ώρες μετά την κοίμηση του Άγιου Γέροντα.

π. Ανδρέας Κονάνος – Κάνε πιο γρήγορα το κλικ…

Εκπομπή Αθέατα Περάσματα του π.Ανδρέα Κονάνου  – Θέμα-“Μην απελπίζεσαι!

Αναγνώστες

Google+ Followers