Σαλιγκάρια με κρεμμύδια. (βίντεο)

Σαλιγκάρια με κρεμμύδια


Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γραμμάρια σαλιγκάρια με το κέλυφος
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
  • λίγο μαϊντανό και λίγο άνηθο
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κσ πάπρικα
  • ι καυτερή πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Για τρεις μέρες μουλιάζουμε τα σαλιγκάρια σε νερό που το αλλάζουμε κάθε έξι ώρες για να καθαρίσουν.
  2. Σε μιά κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα σαλιγκάρια και τα ζεματάμε, αυτήν την διαδικασία την επαναλαμβάνουμε πέντε φορές. Στο τέλος στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μας, το μαϊντανό και το άνηθο.
  4. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
  5. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τα σαλιγκάρια, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, γεμίζουμε με αρκετό νερό μέχρι να καλύψει το φαγητό μας..
  6. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 45 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Έχω να σας πω πως είναι υπέροχο και υγιεινό, δοκιμάστε το!!! Περιμένω σχόλια...
Μια συνταγή από την Ελευθερούπολη Καβάλας.






sintagespareas.gr


0 σχόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ